22 Apr
22Apr

 

Ferrino Nemesi 1P

אוהל יחיד קל משקל לחורף וקיץ, שמתאים לי בדיוק לצילומי שטח כשאני צריך ללכת קילומטרים ברגל וכל גרם הופך לבעל משמעות.

כל מי שעשה אצלי סדנאות לצילומי טבע יודע, שמחוץ לרכב קשה למצוא את התמונה האידיאלית ובשביל למצוא את המקום הנכון לצילום יש צורך ללכת ברגל ולפעמים עמוק לתוך השטח וכשנמצאים כמה ימים בשטח לא רק שמגיעים לנקודות קסומות אלה מוסיפים לצילום חוויה שאי אפשר לשכוח. אני נתקלתי בצבועים וזאבים, גירית רדפה אחרי ומה לא. רק, שהבעיה היחידה היא, שהמשקל שצריך לקחת לכמה ימים כולל ציוד צילום מחייב אותי לראות איך אני חוסך משקל בשאר הציוד וזאת בדיוק הסיבה שאני מחזיק באוהל הזה.

קצת נתונים טכניים- קישור לאתר היבואן

כיסוי הגשם עמיד ב 3000 מ"מ של גשם וכך גם הריצפה, ומה אומר הנתון של כמות מילימטרי הגשם? ובכן זה תלוי בכמה גורמים ,שזה סוג הבד (הצפיפות שלו) ,סוג הציפוי, כמה שכבות ומאיזה צד נעשה הציפוי. אם משני הצדדים או מצד אחד של הבד. לא כל אוהל שעמיד ל 3000 מ"מ גשם אכן יהיה עמיד בגשם. במקרה הזה האוהל עמיד לגשם רב.

את האוהל אפשר להקים גם ללא כיסוי הגשם לימים ממש חמים בקיץ ואז המשקל יורד בשלושים אחוז.

יש פתח איוורור בכיסוי הגשם שאדי לחות אם מנשימה ואם משינה על דשא רטוב לא יכנסו לתוך האוהל וירטיבו את פנים האוהל.

יש מרפסת קידמית מספיק גדולה להקים חצובה ולצלם מתוכה או לזרוק את התרמיל ולהגדיל את המקום באוהל.

יש מרפסת נוספת שמשמת כמו "כנף" נוסף שאפשר להניח בתוכה את התרמיל אם כי הגישה לתרמיל תהיה על ידי יציאה מהאוהל. לי זה פחות בעייתי ,מפני שאני מכניס מראש את כל ציוד הלילה לתוך האוהל. אין לי אף פעם כח לקום באמצע הלילה ולהתחיל לחטט בתרמיל. אני רוצה לישון.

האוהל הוא אוהל יחיד וזה אומר שאכן רק אחד יכול לישון בו. אני בגובה של 1.74 מטר ויש לי מספיק מקום לאורך האוהל להכנס עם מזרון שטח ונעליים בזנב האוהל. יש מקום בצידי האוהל להכניס את תיק הצילום שאני לעולם לא משאיר אותו מחוץ לאוהל.

בתוך האוהל יש שלושה כיסים לציוד וללואה לחבר פנס אוהל. הוא מספיק גבוה לשבת בתוכו ולהוריד את המעיל. בכיסוי הגשם יש מיתרים לחיזוק האוהל בפני רוחות. אני ישנתי איתו ברוחות של 50 קמ"ש בערך והוא היה יציב מאוד.

האוהל לא חם ובחורף ישנתי איתו עם שק שינה מספיק חם. אם זאת בקיץ לא מתבשלים בתוכו. בגדול לחורף יש לי אוהל נוסף (כתבה עליו) ואני לוקח את האוהל יחיד רק כשאני יודע שמודבר על הליכה רבה.



אני ישנתי איתו בכמה לילות גשומים ונשארתי יבש לחלוטין. העיבוי שנמצא בחלק הפנימי של כיסוי הגשם לא מטפטף לתוך האוהל בזכות תכנון נכון ומרחק מספיק גדול בין האוהל הפנימי לבין כיסוי הגשם. גם משבי רוח מכובדים מהצד לא הכניסו גשם פנימה בזכות "הכנפיים" משני ציוד האוהל. רוח נכנסת קצת אבל שק שינה חם פותר את הבעיה. אחרי הכל על מנת להוריד משקל יש צורך לייצר בד פנימי יותר קל.

בקיץ זרימת האויר שקיימת בחורף הופכת לדבר נפלא מפני שמשבי רוח עוברים דרכו ומקררים את פנים האוהל וזה מעולה, למי ממכם שאוהב לישון עם כיסוי הגשם לצורך אינטימיות או חשש שתנים יבואו להציץ פנימה. בלי כיסוי הגשם האוהל מאוורר מאוד ואין שום סיבה שיהיה לכם חם בתוכו. את המיתרים של האוהל אפשר למתוח רק כאשר כיסוי הגשם נימצא עליו. אבל בקיץ אין לרוב רוחות חזקות וזו לא בעיה. בפעמים שאני יוצא לסופות חול אז אני בכל מקרה מגיע עם כיסוי הגשם להקטין את כמות החול הנכנסת פנימה.

לסיכום

מי מכם שזקוק לאוהל קל משקל לצילומי שטח של כמה ימים ולכל מזג אויר בארץ (חוץ מסופות חזקות במיוחד בחורף עם רוחות של מעל ל 60 קמ"ש) האוהל מעולה וחוסך הרבה משקל מהגב וכאבי רגליים ויבלות מיותרות. האוהל כולל כיסוי הגשם שוקל רק 1.7 ק"ג וזה בתמורה לעמידות גבוהה. בלי כיסוי הגשם הוא שוקל רק 1.1 ק"ג שזה באמת בלתי מורגש. הוא מתקפל להיות בגודל של קצת יותר מבקבוק 2 ליטר ובלי כיסוי הגשם שק האוהל מצטמצם לקוטר של בקבוק ליטר וחצי. כך שהוא לא תופס מקום בתרמיל ומאפשר לצאת לשטח עם תרמיל 50 ליטר (כתבה על התרמיל שלי). מקוה שהכתבה עזרה ואני מצרף כמה צילומים מטיולי שטח עם האוהל






הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.